Sosiaalityön tutkimuksen päivät 2018

Työryhmähaku on auki! | 17.10.2017

XX Valtakunnalliset Sosiaalityön tutkimuksen päivät 2018
15. –16.2.2018, Tampereen yliopisto
Sosiaalityön kodit ja kodit sosiaalityössä

Sosiaalityön tutkimuksen päivien työryhmähaku on auki! Omaa työryhmää Sosiaalityön tutkimuksen päiville voi ehdottaa 16.10.2017 alkaen ja 12.11.2017 saakka päivien virallisilta nettisivuilta löytyvän linkin kautta: http://www.uta.fi/yky/sttp2018/tyoryhmat.html. Valitut työryhmät ilmoitetaan työryhmien vetäjille viikon 46 aikana. Työryhmien pitäjät pääsevät osallistumaan Sosiaalityön tutkimuksen päiville ilmaiseksi.

TÄRKEIMMÄT PÄIVÄMÄÄRÄT:
Työryhmähaku  16.10.2017–12.11.2017
Abstraktien palautus  20.11.2017–7.1.2018
Ilmoittautuminen  4.12.2017–28.1.2018

*************************************************************************
Osallistumismaksu
• 50€/1 päivä, 80€/2 päivää
• Illalliskortti 30€/hlö, osallistumisesta ilmoitetaan päiville ilmoittautumisen yhteydessä

Osallistuminen on ilmaista, jos olet:
• Sosiaalityön tutkimuksen seuran jäsen (jäsenmaksu 2017 maksettu 30.11.2017 mennessä, jäsenhakemukset sihteerille johanna.ranta@uta.fi)
• Sosiaalityön tutkimuksen seuran yhteisöjäsenen työntekijä (2 työntekijää/yhteisö)
• Perusopiskelija (sosiaalityö pääaineena)

*****************************************************************

Koti on sekä konkreettinen paikka että metaforinen käsite. Se koskettaa sosiaalityötä monella tavalla. Sosiaalityöntekijät ovat perinteisesti jalkautuneet ihmisten koteihin ja digitalisaation myötä sosiaalityö tulee lisääntyvästi koteihin sähköisinä palveluina ja internet-välitteisinä kohtaamisina. Koteja myös arvioidaan esimerkiksi lasten kasvuympäristöinä ja vanhojen ihmisten elämisen paikkoina sekä rakennetaan julkisia koteja turvattomien ja rikkoutuneiden yksityisten kotien tilalle. Toisaalta sosiaalityössä pyritään ihmisten kotouttamiseen, oman paikan ja kuulumisen tunteen vahvistamiseen esimerkiksi asunnottomuus-, mielenterveys-, päihde- ja maahanmuuttajatyössä.
Kaiken kaikkiaan se, mitä koti kullekin ihmisille merkitsee ja voiko merkityksellisiä koteja olla useita, ovat sosiaalityössä olennaisia kysymyksiä. Vielä metaforisemmin tarkastellen päivien teemaa voi lähestyä sosiaalityön omien kotien kautta. Millaisia ovat sosiaalityön omat teoreettiset, metodologiset ja yhteiskunnallis-historialliset juuret, mistä sosiaalityö on itse kotoisin ja millaisiin paikkoihin se tulevaisuudessa haluaa kotoutua tai tulee kotoutetuksi?

SOSIAALITYÖN TUTKIMUKSEN PÄIVIEN OHJELMA: http://www.uta.fi/yky/sttp2018/ohjelma.html