Miten sosiaalityö taisteltiin tieteenalaksi ja osaksi yhteiskuntatieteitä?

Seminaari (etäyhteys) maanantaina 24.8.2020 klo 12.00-18.00, Helsinki | 14.8.2020

Miten sosiaalityö taisteltiin tieteenalaksi ja osaksi yhteiskuntatieteitä?

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun!

Seminaari toteutetaan verkossa, maanantaina 24.8.2020, klo 12.00-18.00  ja osallistuminen tapahtuu videoyhteydellä omalta koneelta.

Seminaarin tarkoituksena on alustaa tutkimusprojektia aiheesta, keskustella sen tekemisessä tarpeellisista näkökulmista sekä kirjoittajista. Seminaari rakentuu aikalaistoimijoiden eli sosiaalityön tieteenalan rakentamisessa mukana olleiden lyhyille alustuksille sekä yhteiselle keskustelulle. Seminaarissa keskustellaan siitä mitkä näkökulmat tutkimuksessa on ensisijaista saada esiin.

Huom! Koronavirustilanteen vuoksi seminaari videoidaan Tieteiden talolta, ja tilaisuuteen voi osallistua videoyhteydellä omalta koneelta. Videoyhteys ei edellytä etukäteen ilmoittautumista, kirjautumista tai rekisteröitymistä, mutta teknisistä syistä etäosallistujia pyydetään olemaan paikalla n. 5 min ennen tilaisuuden alkua.

Linkki seminaariin

Puheenjohtaja Timo Harrikari, Lapin yliopisto

12.00 Tilaisuuden avaus, Maritta Törrönen

12.15 Sosiaalityön käytäntö, professio ja tieteenala, Aulikki Kananoja

12.30 Vaikeita valintoja, Jorma Sipilä

13.00 Sosiaalityö tieteenalaksi - sosiaalihuoltajan näkökulma, Mirja Satka

Keskustelua

13.30 Sosiaalityön itsenäistyminen suomen- ja ruotsinkielisessä Helsingin yliopistossa, Synnöve Karvinen-Niinikoski

13.45 Sosiaalisen ympäristön ja sosiaalityön suunnittelun koulutusohjelma: Monitieteisyys ja oma profiili 1970-luvun tutkinnonuudistuksesta kestävän siirtymän paradigmaan, Aila-Leena Matthies

Keskustelua

14.15 – 14.45 kahvitauko, II krs Auditorion tarjoiluhuone

14.45 Sosiaalipolitiikan metamorfoosi Lapin yliopistossa, Kyösti Urponen

15.00 Sosiaalityö itsenäiseksi pääaineeksi Kuopion yliopistossa, Pauli Niemelä

15.15 Opetusklinikka ja moniammatillisuus Turun yliopistossa, Leo Nyqvist

Julkaisua kohti, keskustelua juontaa Timo Harrikari 15.30-16.00

Saattelua & kilistelyä 16.00 – 17.30

Seminaarin järjestävät: Sosiaalityön tutkimuksen seura, Helsingin yliopiston sosiaalityön tieteenala, Soccan Heikki Waris –instituutti.

XXIII  Sosiaalityön tutkimuksen päivät

Sosiaalityö professiona 2021