Pro gradu -palkinto

Sosiaalityön tutkimuksen seura on jakanut vuodesta 2001 alkaen vuosittain Sosiaalityön tutkimuksen päivien yhteydessä pro gradu -palkinnon ansiokkaalle sosiaalityön pro gradu -tutkielman tekijälle. Palkinnon saaja valitaan sosiaalityön opetusta tarjoavien yliopistojen asettamien kuuden ehdokkaan joukosta.

Taija Nöjd, Jyväskylän yliopisto

A systematic literature review on social work considering environmental issues and sustainable development.

Anna-Riitta Salomäki, Tampereen yliopisto

"A child's fate is in your hands." Lapset, lapsuus ja rauhanturvaajien toiminta lasten suojelemiseksi YK:n rauhanturvaamisen osaston (UNDPKO) koulutusmateriaalissa.

Teija Kaarakainen, Jyväskylän yliopisto

Oikeus ja kyky määrätä itsestä. Käsiteanalyysi sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan itsemääräämisoikeudesta lainvalmisteluasiakirjoissa.

Ossi-Matti Laaksamo, Lapin yliopisto

Verkkoroolipelaaminen ja sosialisaatio. World of Warcraft -pelit osakulttuurisena toimintana sosialisaation näkökulmasta.

Charlotta Smeds, Helsingin yliopisto/ Helsingfors universitet

Vem skall jag vara? – Somaliska kvinnor berättar om sina strategier under anpassningen till det finländska samhället.

Kaisu Heikkilä, Itä-Suomen yliopisto

Vaikuttamista mielipideteksteillä. Retorinen argumentaatioanalyysi sosiaalityöntekijäiden yleisönosastokirjoituksista.

Eija Väyrynen, Lapin yliopisto

Häpeän tunne alkoholionelmaisen naisen elämässä

Hanna Kiuru, Turun yliopisto

Nuorten miesten itsemurhat ja itsemurhayritykset lehdistön silmin vuosina 1990-1991 ja 2005-2006. Itsetuho tuomitsemattomana ratkaisuna umpikujaan.

Marina Bergman-Pyykkönen, Helsingin yliopisto

”... för jag berättar ju det här också för mig själv.” Aktionsforskning om livsberättelser som redskap i arbete med arbetslösa

Saija Ranz, Lapin yliopisto

Vahvuuden väri on helakanpunainen - Naiseuden muovautuminen kulttuurihistoriallisesti ja yhteiskunnallisesti seksityötä tekevän naisen elämässä

Teemu Melan, Turun yliopisto

Rikostaistelua, sosiaalityötä, palvelua vai 'Ihan niinku normaalil järjel ymmärrettävii asioita'? Diskurssianalyyttinen tarkastelu erään poliisilaitoksen ammattikulttuuriin.

Maija Jäppinen, Helsingin yliopisto

Perhekeskeisyyden ja feminismin ristipaineessa. Kuva parisuhdeväkivallasta udmurtilaisessa naisten kriisikeskuksessa.

Sirpa Saario, Tampereen yliopisto

Mielenterveystoimiston hallinnan tekniikat työntekijöiden toimintatapojen määrittäjänä. Genealoginen näkökulma.

Teija Karttunen, Jyväskylän yliopisto

Nälkävuosien paluu? Näkökulmia nyky-yhteiskunnan nälkäongelmaan.

Päivi Puro, Helsingin yliopisto

Huumetyön monikultturiset kontekstit: professiokokemus ja asiantuntijuuden rakentuminen venäjänkielisten maahanmuttajien huumetyön projektissa pääkaupunkiseudulla vuonna 2002

Riikka Korkiamäki, Tampereen yliopisto

Teatteri rapussa ja kotileikki kirkon alla - lapsuuden tilamuistot lähiökokemusta konstruoimassa

Heli Niemi, Lapin yliopisto

Mihin kuulun, kuka olen? Koti, ihmissuhteet ja identiteettti perhehoidossa kasvaneen nuoren aikuisen äidin elämänkertomuksessa.

Piia Harjumäki, Jyväskylän yliopisto

Normin tuottajista tulkeiksi: tutkimus kriisityön asiantuntijuudesta.

Nordic Social Work Conference 2018

Power and Social Work