Ajankohtaista

Arkisto

Kolumnit

Kolumneissamme Sosiaalityön tutkimuksen seuraan linkittyvät asiantuntijat kirjoittavat sosiaalityöstä, yhteiskunnasta ja tutkimuksesta. Vuosien 2006-2014 kirjoitukset voit lukea arkistosta.

Ohjeet kolumnien kirjoittajille

Sosiaalityön tutkimuksen seura julkaisee kolumneja pääosin kuukausittain. Osa vuoroista jaetaan seuran hallituksessa, mutta voit myös itse ehdottaa kolumnin aihetta. Olethan silloin yhteydessä seuran sihteeriin aiheesta ja aikataulusta sopimiseksi.

Kolumni on tekstilajiltaan varsin vapaa. Kolumnissa kirjoittaja esittää mielipiteensä tai näkemyksensä jostain ajankohtaisesta aiheesta. Asiaa voi tarkastella useista eri näkökulmista ja tekstissä voi tuoda esiin asiaan liittyviä ristiriitoja, mutta sisällön on kuitenkin pysyttävä napakasti ydinaiheessa. Tyyliltään kolumni popularisoi tieteen tekemistä ja tieteellistä tietoa.

Käytä yleiskieltä. Turvaudu tieteen sisäiseen termistöön vain silloin kun se on välttämätöntä. Selitä tieteelliset käsitteet. Vaikka teksti on pohtiva ja kantaa ottava, lukijan on pystyttävä erottamaan tosiasiat mielipiteistä. Merkitse mahdolliset lähdeviitteet johdonmukaisesti, noudata Janus-lehden viittauskäytäntöä.

Kirjoita kolumni ajatellen laajaa kohdeyleisöä: sosiaalityön tutkijat, kehittäjät, johtajat ja asiakastyöntekijät erilaisissa tehtävissä, asiakkaat, opiskelijat, päättäjät ja muut ihmiset.

Kolumnin suositeltu sanamäärä on 1000 sanaa (noin 1,5 A4-sivua). Voit kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Lähetä kolumni Sosiaalityön tutkimuksen seuran sihteerille ja puheenjohtajalle sovitun kuukauden 15. päivään mennessä. Ilmoita sihteerille ja puheenjohtajalle, jos tarvitset lisäaikaa kirjoittamista varten.